DOÇ.DR. HASAN YİĞİT

ADI SOYADI                                      : HASAN YİĞİT

DOĞUM YERİ – TARİHİ                 : ULM / ALMANYA   1974

UZMANLIK ALANI                          : RADYOLOJİ

ÜNVANI                                              : DOÇENT DOKTOR - BAŞASİSTAN

MEZUN OLDUĞU OKUL – YIL     : ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ - 1998

CALISTIĞI KLİNİK – BÖLÜM      : RADYOLOJİ

BİLDİĞİ YABANCI DİL                  : ALMANCA, İNGİLİZCE

ÖZGEÇMİŞ                                         : İlköğretimi Almanya’da, ortaöğretim ve liseyi Kırıkkale’de tamamladı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu ve aynı fakültenin Radiodiagnostik Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini aldı. 2003 yılından beri Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Kliniği’nde Başasistan olarak görev yapmaktadır. Türk Radyoloji Derneği, Manyetik Rezonans Derneği, Tıbbi Ultrasonografi Derneği, Türk Tabipler Birliği ve European Society of Radiology üyeliği bulunmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

BİLİMSEL YAYINLARI                :

1.       Ramadan SU, Yigit H, Gokharman D, Tuncbilek I, Dolgun NA, Kosar P, Kosar U. Can renal dimensions and the main renal artery diameter indicate the presence of an accessory renal artery? A 64-slice CT study. Diagn Interv Radiol 2010; Aug 9. [Epub ahead of print]

2.       Yiğit H, Turgut AT, Koşar P, Astarci HM, Koşar U. Proliferative myositis presenting with a checkerboard-like pattern on CT. Diagn Interv Radiol 2009;15:139-142.

3.       Yigit N, Kacar M, Yigit H, Kosar P, Kosar U. The effects of copper contraceptive intrauterine device on the uterine blood flow: A prospective transvaginal Doppler study. J Clin Ultrasound 2009; 37:380-384.

4.       Yigit H, Tuncbilek I, Fitoz S, Yigit N, Kosar U, Karabulut B. Cyst of the canal of Nuck with demonstration of the proximal canal: the role of the compression technique in sonographic diagnosis. J Ultrasound Med 2006; 25:123-125.

5.       Yigit H, Yagmurlu B, Yigit N, Fitoz S, Kosar P. Low back pain as the initial symptom of inferior vena cava agenesis. AJNR Am J Neuroradiol 2006; 27:593-595.

6.       Aytac SK, Yigit H, Sancak T, Ozcan H. Correlation between the diameter of the main renal artery and the presence of an accessory renal artery: sonographic and angiographic evaluation. J Ultrasound Med 2003; 22:433-439.

7.       Atasoy C, Fitoz S, Yiğit H, Atasoy P, Erden I, Akyar S. Radiographic, CT, and MRI findings in primary pulmonary angiosarcoma. Clin Imaging 2001; 25:337-340.

8.       Yiğit H, Öztekin P, Kacar M, Koşar U. Pankreatoblastom; erişkinde nadir pankreas tümörü. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Mecmuası 2008; 61:145-148.

9.       Yiğit H., Yağmurlu B, Yiğit N, Koşar P, Erden İ. Fasiyal vasküler anormalilere eşlik eden intrakranyal venöz ve kavernöz anjiyom: olgu sunumu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Mecmuası 2007; 60:76-80.

10.    Yiğit H, Yavuzel P, Atasoy Ç, Yağcı C, Akyar S. Mezenterik pannikülit: BT bulguları. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Dergisi 2001; 34:196-199.