BESLENME VE DİYET

BESLENME VE DİYET BİRİMİ

Sorumlu Diyetisyen

Filiz SAVAŞ ÖZOĞLU

Hastanemiz Klinik ve Poliklinik Diyetisyenleri:

Cemil SAKA

Özgül ATALAY

Mirhan ALANYALI

Birgül ARSLAN

Tülay OKKALI

Şerife SAVAN

Gökçe ERGİN

Büşra AKDEMİR

Hümeyra ZENGİN

Beslenme ve Diyet Birimi; hastanemiz bünyesinde klinik ve toplu beslenme • hizmetlerini yürütmektedir. Birimimiz 1967 yılından itibaren hastanemizde hizmet vermektedir. Bu hizmetler birim bünyesinde görev alan, Yönetici Diyetisyen Kurum Diyetisyeni, Klinik ve Poliklinik Diyetisyenleri tarafından yürütülmektedir. Hastane kadromuzda on bir Diyetisyen görev yapmaktadır. Hastanemizde ihale ile belirlenen özel firmanın vermiş olduğu yemek hizmeti malzeme alımı, hazırlık, pişirilme ve sunumuna kadar olan aşamaları, hastane idaresi tarafından kurulmuş olan Kontrol ve Muayene komisyonlarının asil üyeleri ile birlikte tarafımızdan kontrol edilmekte ve denetlenmektedir. Ayrıca beslenme ve diyet hizmetlerinin sürekliliğini sağlamak adına hastanemizde akşamları, hafta sonlarında, resmi tatillerde sürekli diyetisyen bulundurulmaktadır.

Hastanemiz Yönetici Diyetisyeni: Filiz SAVAŞ ÖZOĞLU

Yönetici Diyetisyen, beslenme hizmetlerinin her aşamasında görev yapan diyetisyenler ve diğer personelin yönetimini, organizasyonunu ve denetimini sağlar. Hastane idaresi ile koordinasyonu, hastanenin yemek hizmetinin yönetimini ve organizasyonunu sağlar. Yemek hizmet ihaleleri için gerekli teknik şartnamenin hazırlanmasında kurulan komisyonda yer alır. Kişilerin sağlıklı, güvenir, beslenme ilkelerine uygun olarak beslenmesini planlar. Muayene ve Kabul Komisyonunda yer alır.

Hastanemiz Kurum Diyetisyeni: Cemil SAKA

Yönetici Diyetisyenle birlikte, kurum yönetiminde görev alır. Hastanemiz Kontrol Teşkilatının üyesidir. Teşkilatla birlikte yemek hizmetinin günlük tüm aşamalarının kontrolünü yapar.

Klinik ve Poliklinik diyetisyenleri hastanın yaşına, cinsiyetine, biyokimyasal ve klinik bulgularına göre doktor tarafından uygulanması önerilen diyet programlarını planlar ve eğitimini verir. Klinik Diyetisyeni hastanın beslenmesini takip ederek gerekli değişiklikleri yapar, hastaya yemek hizmeti veren garsonlara diyet programları, yemek dağıtm ve sonrası hizmetleri, hasta ve personel ilişkileri ve kişisel hijyen konularında hizmetiçi eğitim verir.

BESİN VE İLAÇ ETKİLEŞİMİ İÇİN
TIKLAYINIZ